Totalcar MűhelyPRN 79.: A sokat futott Tesla - álmok és valóság

2020.okt.21.
229 749 Megtekintés

Andi 2014-es Tesla Model S 85-je szinte alapkivitelű, hátul hajt és nincs benne részlegesen önvezető funkció sem. Az autó 180 ezer kilométeres korában került hozzá, majd az utóbbi két évben belekerült még 180 ezer, budapesti taxiüzemben. A tapasztalatok már az égig érnek, ahogy a márkagurunál, Zambelly Görgynél is, aki ezen az autón mutatja meg, mire kell nagyon ügyelni, mielőtt mellényúlsz egy használt Teslával. A MűhelyPRN támogatója a Szakál Metal, az Eneos olajok kizárólagos importőre. www.eneos-olaj.hu/ www.szakalmetal.eu/

Megjegyzés
 • Ha te is használt autót vennél, de szeretnéd megtudni, milyen állapotban van a kinézett példány, esetleg eladnád a meglévőt, de nem akarsz vitát a vevővel, próbáld ki a Totalchecket, a Totalcar átvizsgálási szolgáltatását a MűhelyPRN szakembereivel. Katt ide a részletekért: totalcar.hu/totalcheck

  Totalcar.huTotalcar.huHónapja
  • Többször is vendégül láthatnátok Zambelly urat

   Cartoonella de FrászCartoonella de FrászHónapja
  • Akkor aki 0 Ft-ot tippelt az nyert is valamit? Én erre tippeltem, remélem kapok valamit :)

   grafithuszargrafithuszarHónapja
  • És akkor most ki nyert? 😁

   benkzobenkzoHónapja
 • WOW ez eddig legTeslább!! Köszönet érte! Szerintem ez eddig a legteljesebb, legérthetőbb, és főként legőszintébb videó ;) ! (igen.. sajnos az árak... ööö.. vicc,a hibákhoz képest... nade majd lottózok :D :D )

  Béci FRASEBéci FRASE15 órája
 • A Teszlában használt aksit NEM lehet felújítani. Ajtó kilincs javítás 20.000.-ezer... Más autók kilincse életfogytos. Teslat még véletlenül se vennék!

  Magor FiaMagor Fia19 órája
 • Ez egy nagy, autó! Ennyi előnye biztos van! Ez a buhera az akuk körül nekem nem szimpatikus. Ezeknél a villany motoros autóknak a megtett Km színte mindegy, az eltelt idő már nem annyira! Pontosabban annyi köze van, hogy ha sokat mész akkor többet töltöd tehát, hamarabb megy tönkre az aksi! De ha alig használod akkor is 7-8 éves korára jelentösen csökken a teljesítménye! Ez minden lítium akkumulátor esetén így van!Ennél sincs másképp szerintem! A hölgynek abban igaza, van, hogy talán az elektromos autó legnagyobb sikere a taxis létben lehet, mert mire kezödnének az aku problémák, már el is adta és vett másikat. És valószínűleg egy hasonló méretű BMW, Mercedes, Audi sem sokkal olcsóbb újonnan, mint egy Tesla. Igaz a minőség nagyjából olyan mint ha egy Lada 1200-at hasonlítanád egy új astrához

  Lovas JanosLovas JanosNapja
 • Nem érdekel igazán a Tesla de Zambelli urat egy élmény volt hallgatni...

  Tamas VargaTamas Varga2 napja
 • Bárdi autó nem árul még.. OOOF..:D

  st3v3nk3st3v3nk32 napja
 • Szerény véleményem szerint, nem használnám Taxinak! Kár érte! Én nem gondoltam volna soha hogy egy ilyen problémás autó,!!

  Zoltán SomogyiZoltán Somogyi3 napja
 • nem azért veszélyes a kókány légzsák mert műanyag vackok repülnek szét hanem mert a robbanótöltet nagysága döntő jelentőségű a légzsák mozgásában a nyitás időzítésében. az időzítés az ami életet ment, hiszen az időzítés az ami a légzsákfelület abban a piilanatban hozza abba a pozícióba ami az előre csapódó testnek az optimális energia elvezetését biztosítani képes és a legkisebb sérülést okozza. és mivel itt ezredmásodperces tartományokról van szó, a legkissebb töltetnagyságbeli eltérés is végzetes lehet mert vagy hamarabb vagy később veszi fel az optimális formáját a légzsák, ami miatt megsemmisül a biztonsági öv légzsák tökéletes együttműködése.

  ahungarianmanahungarianman4 napja
 • Az hogy "autó" kb az első 5 percben 1799 X hangzik el. Rettenet idegesítő ez a rengeteg szóismétlés a mondanivalójában.

  István PölöskeiIstván Pölöskei5 napja
 • Én csak az első pár percet néztem de már bele szédültem. Hogy képes folyamatosan így rázni egy autó?

  Előd RévElőd Rév5 napja
 • És még a vesédet is lerázza ingyé :D

  Csák KrisztiánCsák Krisztián8 napja
 • Hát... Én 16 év alatt nem költöttem 1millát a kocsira. Nem hogy 2 év alatt.

  Marosits PéterMarosits Péter10 napja
  • @Marosits Péter 400 lóerős kocsid van?

   Balázs GaálBalázs Gaál6 napja
  • @Andrea Varga 16 olajcsere, olajszűrővel, levegőszűrővel, és pollenszűrővel. Szakszervízben "akciósan" csinálták volna 20ezerért alkalmanként, de mikor a második alkalom után kiderült, hogy hozzá se nyúltak, úgy voltam vele inkább megveszem hozzá ami kell, és megcsinálom otthon magamnak, az legalább tuti ki lesz cserélve. Olajtól függően egy csereszett mindennel együtt nem volt több 15ezernél. Egy a lényeg, tudom mit költöttem rá, mennyit költöttem rá, és hogy 16 évesen semmi baja. Más nem igazán izgat.

   Marosits PéterMarosits Péter7 napja
  • @Marosits Péter nem tudom milyen autó, de 16 olajcsere szűrővel, már az 500ezerhez közelít, ha minden másodiknál csereltél légszűrőt, pollenszűrőt, üzemanyagszűrőt. Ha van klíma az autódban azzal sem volt gond 16 év alatt? Kétlem! Ennek az 1 milliónak az 1/3-át a klíma hűtők (2db van benne) cseréje tette ki. Fékbetétek, ha dobfékes hátul, akkor is legalább 2 garnitúra tárcsa és 4 betét, ha nagyon olcsót raksz bele akkor is kb. 250-300ezer, másrészt ne egy "suzuki" kategóriába sorolható autóval hasonlítsd össze a Teslát, mert a 60ezres kuplung csere arra utal, hogy valami pici kocsiról beszélünk. Ne is menjünk bele, 30 éve vezetek, nem ez az első autóm és tudom mennyit költöttem előtte az autóimra ugyanennyi kilométer megtétele alatt, próbálhatsz meggyőzni, de az én személyes tapasztalatom az, hogy a Teslát kevesebbe kerül fenntartani. Te mész évi 15ezer kilométert én évi 60-80 ezret. Neked nem érné meg a Tesla, nekem nem érné meg egy bontószökevény, amivel évi 20 napot tuti szervízben töltenék, a Tesla egy év alatt kb. 30 órát volt szervízben, az idei évben 14 napot állt, ebből szervízben összesen 6 napot volt, az osztrák szervíz időpontra várás volt a többi, bármilyen más autóval összesen évi legalább 2-3 hetet szervízben volt az autóm... De tudok olyan kollégát, aki 2 hónapot várt a Mercedeshez alkatrészre és közben nem tudott dolgozni... Nem egyformák az elvárásaink és az igényeink egy autóval szemben. Nem mondom, sőt a videóban is elmondtam, hogy az elektromos autó annak megtérülő befektetés, aki sokat megy és nem annak, aki heti 200 km-t. Így csak elbeszélünk egymás mellett... Egyébként nem kívánok senkit meggyőzni, hogy neki ez az útja... Nekem az elektromos autózás az utam, így tudok több profitra szert tenni a vállalkozásomban, ezt nem tudjátok cáfolni, a bankszámlám engem igazol. Ahogy két dohánybolt sem ugyanannyi profitot termel, mert az egyik frekventáltabb helyen van, több vevője van, a másiknak viszont nincs bérleti díja, kevesebb bért fizet, vagy más az üzletpolitikája, pedig mind a két üzletben ugyanannyibe kerül a cigaretta... A taxisok sem egyformán használják az autójukat, ami nekem megéri az a másiknak lehet nem...

   Andrea VargaAndrea Varga7 napja
  • @Andrea Varga Hát nem 180ezret mentem vele, hanem 240ezret. Ezalatt volt legalább 16 olajcsere, néhány fékolaj, váltóolaj csere, gyergyákat is rendszeresen cserélem, akksit is cseréltem négyszer, féktárcsa csere, fékbetét csere elől, hátul, de akárhogyis számolom, a 2 hónappal ezelőtti 60ezer Ft-os kuplung cserével sem jön ki több 500ezer forintnál. Azért tudom ennyire biztosan, mert az elejétől kezdve nálam van a kocsi.

   Marosits PéterMarosits Péter7 napja
  • És mentél vele 180ezer kilómétert? Nem cseréltél benne legalább ez alatt a táv alatt 10x olajat+szűrőt? Üzemanyag szűrőt, fékbetétet, tárcsát, gyertyákat, 12V-os aksit? Ha a válaszod nem, akkor nem vennék tőled autót 🙂

   Andrea VargaAndrea Varga7 napja
 • uhh de ellenszenves a holgy

  Kornél MárkusKornél Márkus10 napja
 • Hát nem győzött meg arról, hogy legyek környezettudatos, és váltsak villanyautóra. Marad a jó öreg tizenéves skoda.

  Balázs BálintBalázs Bálint12 napja
 • Nem olvastam át az 1200 hsz-t vótemár, de szegény nőnek minden szónál elcsuklik a hangja, annyira ráz a malomkerék.

  tomi98756tomi9875612 napja
  • 19es kerekek, légrugó és borzalmas út kombója...

   Andrea VargaAndrea Varga12 napja
 • Imagine buying a Tesla and use it as a cab

  Balázs VargaBalázs Varga12 napja
 • Nincs pótkereke :o na ez lepett meg igazán

  Krisztián HorváthKrisztián Horváth13 napja
 • Nem értem miért jobb mint ez egy Espace-nél. Ha mákból nem lett volna garis az aksi, ez is a roncstelepen végzi. Attól még hogy ingyen volt a javítása, nem javít a tényezőn hogy tényleg bekrepált, és jó nagyon. És hogy csak akksi meg elektromos motor?!?!?!!! Az aksi az új autó árának 60%-a!!! Meghogy motor, az kéremszépen, inverter, motor meg váltómű egyben kéremszépen! Az nem lehet külön cserélni. Nem értem hogy ezekután miért problémás egy espace önindító cseréjén, amit tuti meghajtott a taxis hölgy 300e km fölé.

  Dávid HornyákDávid Hornyák14 napja
  • Merre vannak a roncstelepek, ahol akkuhibás, de amúgy jó Teslák vannak?

   Balázs GaálBalázs Gaál7 napja
  • 130-210ezerig

   Andrea VargaAndrea Varga13 napja
 • Belegondolva, amikor lejár a garacia, hány tulaj fog inkább megszabadulni ettől, mintsemhogy ráköltse ffeleslegesen a pénzét? Ezek a 20 évet sem fogják kibírni és a bontóban landolnak.

  DunnDunn14 napja
 • Sziasztok. Ha jól értelmezem, 180 ezer km alatt 1 millió ft, ráköltés, úgy, hogy kb10millitót gariba cseréltek,8 éves kora előtt? Lehet hogy nem értek hozzá,de inkább bevállalom az olajcseréket, szűrőkkel együtt..Úgy gondolom 8 év után gazdasági totálkár ez az autó. Annyi kilométerrel, ami egy jobb dízelnek még csak bejáratás...De ez csak az én véleményem. Baleset után meg megy a vizes konténerbe, 24 órára? Vicc az egész. Most ez a sláger, ezt kell nyomni, gratulálok....

  Péter TóthPéter Tóth19 napja
  • @Balázs Gaál Iszom egy sört az egészségedre. Ha majd normális leszel,esetleg elbeszélgethetünk. Addigis olvass, tanulj, mert szerintem rádfér.

   Péter TóthPéter Tóth6 napja
  • @Balázs Gaál Vicces vagy. Vegyél teslát. Nekem is van, de az lemezjátszó!

   Péter TóthPéter Tóth6 napja
  • @Péter Tóth Azt eddig is vágtam hogy a véleményedet sírtad el, de mi köze ennek a fenti autóhoz? Négy kereke van mindkettőnek? Ember, ez a kocsi nulla forintért tölthető. Mennyibe kerül 360 ezer kilométerre csak az üzemanyag egy 400 lóerős autóba? 15 millióba? Az nem fáj? 24 olajcsere egy V8-ban?

   Balázs GaálBalázs Gaál6 napja
  • @Balázs Gaál De te vegyél nyugodtan teslát,mert látom,neked nagyon tetszik.

   Péter TóthPéter Tóth6 napja
  • @Balázs Gaál Ez nem mese,ez az én véleményem.

   Péter TóthPéter Tóth6 napja
 • Ingyen van az áram Magyarországon??? Mióta???

  Attila FóthAttila Fóth21 napja
  • @Attila Fóth 😉

   Andrea VargaAndrea Varga19 napja
  • @Andrea Varga értem. Ez kimaradt a videóból...

   Attila FóthAttila Fóth19 napja
  • Ennek az autónak az összes Tesla Supercharger töltőn 😉

   Andrea VargaAndrea Varga19 napja
 • köszönjük az információkat, remek a csatorna.

  Dzs Nndr MzDzs Nndr Mz24 napja
 • LoL! Több milliót megspóroltak több milliót már rá is költöttek, garancia lejárta után pedig jöhet a fekete leves... jó ez a Tesla csak vastag legyen a pénztárca mindig...

  P. ThomasP. Thomas24 napja
  • @P. Thomas Nem muszáj napelembe beruházni, 37 forint / kWh áron tölthetsz otthon.

   Balázs GaálBalázs Gaál7 napja
  • @P. Thomas 4-5 millió az inkább 2-3 millió. A jelenlegi publikus töltők árai még szerintem változni fognak, eléggé túlárazottak, de gondolom majd a kihasználatlanság miatt reálisabban fogják beárazni. Beszéljünk róla egy év múlva 😉

   Andrea VargaAndrea Varga21 napja
  • Hamarabb eljön a fekete leves az elektromos és hibrid autókra mint gondolnánk. Már 60 és 120 forint/perc alapú töltések vannak és ez csak drágább lesz. Aki pedig otthonról akarja napelemes rendszerről tölteni annak legalább +4-5 milliót be kell ruhaznia és fenn kell tartani egy mini "erőművet" minden karbantartási költséggel együtt. Jól ki van ez találva, egyre jobban úgy tűnik nekem hogy ez is egy zsákutca csak sokan még igazából nem gondolták át úgy igazán.

   P. ThomasP. Thomas21 napja
  • 1 milliót 2 év alatt, évi 500 ezret kb. 😉

   Andrea VargaAndrea Varga22 napja
 • Nagyon köszönöm az értékes felvilágosítást. A Toszla reklámját láthattuk, de legalább reálisan mutatták be ezt a pénztemetőt. Most már legalább tudom, hogy a következő tíz évben miért nem fogok toszlát venni. (Mondjuk az ára miatt se. Más az aki taxizik, annak megérheti) Mi az, hogy a gyár nem szállít alkatrészt és a bontóból kell kibányászni? Ba**ki számolja már össze valaki, hogy hány Toszla végzi bontóban évente? Tíz? Húsz? Ennyi fedezi az alkatrész szükségletet? Pláne ha az a bontó kétezer kilométerre van. Meg mi az, hogy a kilincs kinnmarad? Az én 18 éves autómban a kilincs tökéletes. (A korábbai autóimban is az volt: csuppa szuperelit autó: trabant, mocskvics, nem holmi toszla :-D) Igaz, hogy fáááradságos munkával (húú bazze letörik a kezem meg a korona is folyton leesik a fejemről) én húzom magam felé a kilincset és nem távirányítót nyomkodok. Meghogy beázik a motor ... meg a légzsákba valami tűzijátékpatront vagy ezzel egyenértékűt BUHERÁLNAK ... na itt döntöttem el, hogy maradok a jól bevált öreg autóknál.

  A Krampacsi HugoA Krampacsi Hugo25 napja
  • "Mondjuk az ára miatt se." Ezért aztán felesleges a többi picsogás.

   Balázs GaálBalázs Gaál21 napja
 • Tudom, hogy állandó szponzor, de azért van abban némi anomália, hogy motorolaj hirdetés jön az elektromos autós epizód előtt.

  ThommybojThommyboj26 napja
 • Hol lehet ilyen szép minőségű fóliázást csináltatni?

  Zsolt GasparZsolt Gaspar26 napja
  • Keress meg a Facebookon, ha tényleg érdekel, Tesla taxi Budapest privát üzenetben megadom a telefonszámot.

   Andrea VargaAndrea Varga24 napja
 • Szuper cég! Vegyél Teslát! ! ... Ehhez képest a Suzuki Swift egy szuper csoda!

  Sándor FüleSándor Füle26 napja
 • ez a garbó meg az a kis gallér. hát beszarok. :D :D az az olaj reklám gyerekek! :D nagyon jó videó lett, és külön öröm volt egy szakértőt hallani a hibák kapcsán

  Daniel AmonDaniel Amon27 napja
  • Garbó? Szemed is milyen? 😂

   Andrea VargaAndrea Varga26 napja
 • Nekem nem kéne Tesla,ha ingyen adnák,sem. Èn Toyota párti vagyok,abban is a Previa a kedvencem.

  Adoro FreyAdoro Frey27 napja
 • Na kérem! Ez a profizmus, lehet példát venni.

  Gábor KövesdiGábor Kövesdi27 napja
 • Én nem tudom de Szerelmes lettem a tesla guru bácsiba

  Orgoványi BarniOrgoványi Barni27 napja
 • Ez a pulóver borzasztó, ne tessék többet felvenni ... elkellett tekernem 😭

  kisdemjén blkisdemjén bl27 napja
 • Nagyon jó összefoglaló... Ugyanakkor ebay-es darabonkénti eladás pepecselős, időigényes munka, és vagy addig nincs autó, vagy tőkeigényesebb a csere. (Már ha nem csinálja meg a tulaj helyett a szerviz.) Plusz az továbbra is nagyon taszít, hogy a gyártó távolról belenyúlhat a gépbe bármikor.

  nagi603nagi60327 napja
 • Nekem teljesen mindegy milyen autó jön értem, Tesla vagy Nissan, esetleg Honda..Biztonságosan vigyen haza csak ez számít, illetve lehet prémium autó de ugyan azt a km/óra díjat számolja mint egy középkategóriás autóban. Plusz nekem az jön le, hogy azért mert ne adj Isten ez az autó jön értem érezzem megtisztelve magam? Kinek mi..

  Bela KissBela Kiss27 napja
 • Gratulálok!

  Balázs TóthBalázs Tóth27 napja
 • Tessék Elon Musk jól meggazdagodott a nagy környezet tudatos autók reklám kampányával! Aztán tessék itt marad nyakunkon a sok hulladék szemétnek!

  Robert NagyRobert Nagy27 napja
  • @Robert Nagy Fingod sincs, miről beszélsz. Vásárolsz egy Fordot Németországban, hazahozod és itthon csak a 2 éves kötelező gyári garanciád lesz, az itthonira meg 5 év van, csak a maradék 3 évet a magyar importőr adja, ha tőle veszed. Ez a Teslánál is így van, meg az LG-nél is.

   Balázs GaálBalázs Gaál26 napja
  • @Robert Nagy Ha megnézted volna a videót, nem kérdeznél ostobaságot... A hibás akku nem azt jelenti, hogy szar az egész, tehát nem kell kidobni. Aztán meg a teljesen tönkrement akku se szemét, újra lehet hasznosítani. A kocsiban lévő 12V-os akkuért is fizetnek, 220 forint kilója. Az LCD nem szar, legfeljebb ez a konkrét széria, gondolom már módosították, nekem van egy 20 éves monitorom tartaléknak.

   Balázs GaálBalázs Gaál26 napja
  • @Balázs Gaál meg eladja jó áron az amúgy még sok konstrukciós tipushibával rendelkező autókat ami ósszeszerelés minósége kb a hárommiliós autóval egyenlő,de szervíz nem nagyon van meg ha európaba hozod már nincs is rajta garancia! Na milyen már ez! Nem átverés! Kb olyan mintha az lg eladná ugyanazon a csillagászati áron az oled tvt de ha amerikába veszed meg akkor nem lenne rajta garancia! Miközben az ár amit kifizet érte ugyanannyi!

   Robert NagyRobert Nagy26 napja
  • @Balázs Gaál ez a sok elromlott lcd kijelző meg a sok 5 évente kicserélt használhatatlan tesla aksi meg villanymotorok szerinted mi lesz?

   Robert NagyRobert Nagy26 napja
  • Hol látsz te itt szemetet?

   Balázs GaálBalázs Gaál26 napja
 • Ezt mondom én hogy az új autókban is mind lcd kijelző van ! Meddig fogják azok is bírni!? A hőmérséglet ingadozást ,a párát,a rázkódást! Nem lcd kiljelzőnek való!

  Robert NagyRobert Nagy28 napja
 • nagyon informatív. szuper video

  f filterf filter28 napja
 • A Tesla jó...............ja nem.-csak vegyetek nyugodtan-ha azt mondják a autós újságírók akkor biztos jók................ja nem.

  Tamás KoscsóTamás Koscsó28 napja
 • Engen nem győzött meg

  RitschyeRitschye28 napja
 • Többet megtudtam a "Teszláról" mint eddig összesen 10 év alatt. Köszönöm.

  Balázs PethőBalázs Pethő28 napja
 • Végre egy értelmes adás, egy jó szakemberrel aki HASZNOS információkat juttat el a nézőkhöz, nem csak szapulja a járművet.

  Lajos KutasLajos Kutas28 napja
 • Megjött a kedvem egy ilyen kocsit venni

  Lajos LázárLajos Lázár29 napja
 • a taxisnéni pulóver büntet

  Gábor BerényiGábor Berényi29 napja
  • Látom megragadtad a lényeget 😂

   Andrea VargaAndrea Varga28 napja
 • A TESLA B400 as volt anno a menő, 3 sebességgel, germánium tranzisztorokkal! :)))))))))))

  Gergő GergőGergő Gergő29 napja
 • Viszont az összes gátló kuka,sík úton így nem pattoghat!!! :D

  Majdnem Kamionos,csak C-m vanMajdnem Kamionos,csak C-m van29 napja
  • @Andrea Varga Meg ahogy szokták mondani:"10-év múlva találkozunk a használtautó piacon" :D

   Majdnem Kamionos,csak C-m vanMajdnem Kamionos,csak C-m van28 napja
  • @Majdnem Kamionos,csak C-m van erre szokták mondani, hogy akinek van pénze majomra legyen banánra is 🙂

   Andrea VargaAndrea Varga28 napja
  • @Andrea Varga De kinek van 3.5-5 milkája elfekvőben manapság? Jó de mire megveszik meg külföldre megérkeznek meg átutalnak stb,nem egyszerre fognak elkelni de ok :)

   Majdnem Kamionos,csak C-m vanMajdnem Kamionos,csak C-m van29 napja
  • @Majdnem Kamionos,csak C-m van nagyon rossz út volt, a futóműnek semmi baja! Most műszakizott az autó, nincs baja 😉 Az aksi csere nem 1 millió, hanem 3,5-5 millió között van, attól függően, hogy melyik aksi kell a 12 vagy a 16 modulos, de a kiszerelt aksiból a modulokat el lehet adni kb. 12-16x1000euro áron, szóval szinte ingyen ki lehet cserélni a jelenlegi árak mellett. A régi aksi moduljai nem kukák!!!

   Andrea VargaAndrea Varga29 napja
  • 1 Millió Ft használtan az Akksi? Hát egyelőre ez deficit

   Majdnem Kamionos,csak C-m vanMajdnem Kamionos,csak C-m van29 napja
 • Nah ő egy korrekt szakember sokkal több ilyen kellene.

  Gábor MajsaiGábor Majsai29 napja
 • Sziasztok! Engem Pálinkás Gábornak hívnak. Andreával egy cégnél dolgozom. Lenne egy pár észrevételem (ami nem kotegedes). Kezdjük ott, hogy egy Renault-val vetjük össze komolyan?? Nekem egy 2013-as vw Passat-om volt. 2.0 CRTDI kéziváltós. Nemet taxi volt 280.000 km ig. 275.000 nél cseréltek kuplungot kompletten. Aztán került hozzam. Ez egy elég jól felszerelt kocsi volt. 3 év után 550.000 km -el adtam el és valóban egy lambdaszondát kellett is cserélném rajta a kopó alkatreszeken kívül ezen időszak alatt. Mivel kártyáról tankolok így látom az erre elköltött összeget. Ez 2018-ban 1,5M forint volt. 1-200.000 Ft eltérés van az évek között, szóval ezt lehet átlagnak számolni. Akkor a teslaval az elmúlt 2 évben spóroltak kb (ha az Ő általuk bevallott 1M levonjuk) 2M forintot. Én 6700€ ért vettem az autót 2,8 évesen és teljes költsége 2,5M forintból taxikent megállt. (Magyarország 80%a örülne ha egy 3-4-5 éves autóval tudna járni) A Tesla akku cseréje!! Azt mondta a “Doktor úr”, hogy nem cseréli a Tesla csak úgy kéje kedve szerint. Volt egy MÁSIK probléma ami miatt került szervizbe és AKKOR (azért) cseréltek rajta akkut. Ezek szerint azért elromlik úgy, hogy Ausztriába kelljen vinni. Az akku már 5%ot romlott (2020-ban nem nagy biznisz taxizni ergo sokkkal kevesebbet töltötték idén) Mennyibe is kerül egy használt Tesla? Nagyon szeretnek egy elektromos autót taxizni, de Magyarországon ez teljesen irreleváns számomra mivel társasházban élek. (Ez a töltés miatt) a másik dolog az ár. A Passatot egy 2016-os Superb-re cseréltem amivel túl vagyunk a 40.000 hibamentes kilométeren. A két kocsi össz ára talan 6M forint volt. Értem én hogy villany, de mi hajtsa?? Szóval a Kopasz is teljesen ki van és számtalanszor elmondta, hogy nem kilométert, hanem állapotot veszünk. De ezt a magyar 5% a érti!! Kiváncsi leszek a Tesla 7 éves korában 500e km után mennyit fog érni kis hazánkban?! Számítások szerint havi 100-150 e forint amit meg lehet spórolni (taxikent). Szerintem 5 évenként egy 7-10.000 € os autó (3-4 éves) teljesen kielégíti az igényeket. Az elektromos autózás egy úri huncutság egyelőre, Magyarországon! A véleményem eltérhet másoktól!!! Átlag felhasznalorol meg ne is beszéljünk. Ha valakinek van egy 2 milliós autója annak az életben nem térül meg a 8-10-15 milliós elektromos autó.

  jetskivlog #jetskivlog #29 napja
  • A aksi csere óta 20ezer km-t mentem, az 5% degradáció nem nálam keletkezett, jelenleg ugyanannyi az aksi kapacitása mint amennyivel beszerelték júliusban. Egy dolog nem hangzott el, marketing támogatás, valamint nem számoltál az olajcserékkel, az érték vesztése az autónak 2 év alatt ennyi km-rel kb. 500ezer-1millió közé tehető, de mivel nem eladó, így ez csak a mobile.de-s jelenlegi árak alapján állapítottam meg. Bár ebben az autóban vannak extrák, amik ebben az évjáratú autókban nem feltétlenül vannak benne. Ilyen a gen2-es ülések és a középső box, valamint a prémium connection és multimédia rendszer. Nem állítom, hogy milliárdos, de több milliós megtakarítást lehet elérni ezzel az autóval.

   Andrea VargaAndrea Varga29 napja
 • Egy hat éves autora már egy millát költöttek röhej 😆😆vegyetek csak

  Kiss ZoltánKiss Zoltán29 napja
 • 8 év alatt motor, légkondícionáló motor, akkumulátor, vmilyen chip, az lcd kifolyik, stb ez a zöldek jövője? H Andris ezt miért nem mondja el amikor propagálja a dolgokat. A cég 8 év garanciát vállal mert tudja h el fog baszódni. Kíváncsi vagyok h németek (akiktől a Tesla ellopja az elektromos autógyártást állítólag) milyen megbízhatósággal fogja gyártani az audi e-tront, id3-4,stb ?

  Istvan BartaIstvan Barta29 napja
 • Oéajcsere egy Tesla-ban? 23:40

  Tibor ReszegiTibor Reszegi29 napja
 • Összegezve:EZ EGY RAKÁS SZAR... Néni nem lenne ilyen elfogult ha nem tudna sehol ingyen tankolni, ha nem gariban cserélték volna az alkatrészeket. Akkor lenne ám sírás....

  Slim ShadySlim Shady29 napja
  • Akkor nem vette volna meg a néni, ez nem jutott eszedbe?

   Balázs GaálBalázs Gaál29 napja
 • Igencsak tanulságos egy videó. Eddig sem értettem mi az amiért "csodaautónak" tartják ezeket a Teslákat és persze úgy általában az elektromos autókat. Az rendben, hogy technikailag és konstrukciójában teljesen más az eddig elterjedt belső égésű motorral szerelt gépjárművekhez hasonlítva, de semmivel sem több, vagy akár jobb azoknál! Technikában jártas ember lévén elszörnyülködve láttam a kilincs belső oldalán azt a sok gagyi gyári kábelezést! És még csodálkoznak, hogy állandóan meghibásodik??? A csillióba kerülő kijelzőben meg szériában összefolyik a zselés folyadékkristály, már pár évesen. Mi lesz majd tíz év felett? A motor szimmeringjéről meg ne is beszéljünk, mert az egy blődli gyári tervezési hiba, amit a teslának már régen illett volna kijavítania egy jobb konstrukciójú motorházöntvény (motorpajzs) megalkotásával. A fék igaz nem kopik, viszont cserébe állandóan berohad, de hogy ez ne történjen meg állandóan FELESLEGESEN szervizelgetni kell, különben még többet kell rá költeni, mint egy nem elektromos autó fékjére... A futómű az viszonylag tényleg jónak mondható, már ami lejött a videóból. A pár szilent, talpas probléma elfogadható kategória, pláne a magyar utak függvényében. Viszont egy darab egy kilós alu lengőkaron mi a fene tud 110 ezer HUF felett kerülni az már viszont a totál vicc kategória... Még akkor is, ha jól tudjuk, hogy kicsi országunkban átlag két, háromszor annyit kérnek a kartellozó autóalkatrészeket árusító cégek 50% bennfentes kedvezménnyel az autóalkatrészekért mint az átlag német sarki autósboltok kedvezmények nélkül... Az is érdekes, hogy a sok pénzért megvett autómhoz utólag sok pénzért sem tudom szabadon megvenni az egyes alkatrészeket, mert a Tesla megfoszt ettől a (és sok más) lehetőségtől! Miért is??? Magyarul nincsen JOGOM ahhoz, hogy szabadon üzemben tarthassam a saját tulajdonomat! Ez több mint vicc! Van alkatrész, de nekem mint tulajdonosnak ez nem elérhető, vagy maximum jó esetben csak és kizárólag márkaszervizen keresztül (vagy úgy sem..). Tök jó, hogy egyáltalán lehet kapni ezeket a vackokat. Az is kiderült,hogy hatalmas tévhit, hogy ezeknek az elektromos autóknak nem lehet komoly baja. Tíz év alatt már két motor, meg akksi pakk esetleg ezekhez képest 300 ezerért "olcsó" fűtőblokk csere az vajon minek nevezhető a mai fogalmainkat tekintve? Egy ehhez hasonló autó nyolc évesen a gazdasági totálkárral egyenlő, még akkor is, ha a tulajaik az elektroszmog rózsaszínű ködjének mámorától megrészegülten nem ezt állítják! Csak számolni kell tudni és már elénk is tárul a savanyú valóság. Lehet csodát és persze hasonlókat álmodni, de jelenleg a valóság sajnos még most teljesen mást mutat... Most ezek után sokan azt gondolhatják, hogy ellenzem az elektromos autózást, de ez egyáltalán nem igaz, sőt! De személy szerint Én még jó tíz évet várnék ezzel a dologgal. Mondjuk pont addig, míg az elvakult úttörők sok pénz és szenvedés árán kijárják azt a rögös ösvényt amin tíz év múlva gond nélkül simán végigmehet az átlag ember is. Addig persze az is kiderül majd mennyire lesz valósan fenntartható ez az E-autózás dolog...

  László KircsiLászló Kircsi29 napja
 • Vegyetek elektronyos autót, mert nincsenek szervizköltségek. Ja még sem....

  Slim ShadySlim Shady29 napja
  • @A Nemeth Nincs értelme elektronyos autót venni. Mert a durva árkülönbséget sosem hozod be a kevesebb szervizköltséggel és az olcsóbb fenntarthatósággal. A büdös életben soha. Ráadásul mint a mellékelt ábra is mutatja, elektronyos autónál is bele lehet szaladni borsos szervizköltségekbe...

   Slim ShadySlim Shady16 napja
  • KEVESEBB a szervizktg, nem zero

   A NemethA Nemeth24 napja
 • Valami csöpög rendesen,mi lehet?

  Dombai LászlóDombai László29 napja
  • @Balázs Gaál Az lehet,,Az emelőn biztos nem ment,csak még csepegett a kondenzvíz.

   Dombai LászlóDombai László28 napja
  • @Dombai László Klíma kondenzvíz?

   Balázs GaálBalázs Gaál28 napja
  • Nem hinném,de tuti tudnak róla mert nem fortitanak rá figyelmet.

   Dombai LászlóDombai László28 napja
  • Gázolaj?

   Balázs GaálBalázs Gaál29 napja
 • Azért a Tesla értékvesztéséből 2 db Espacet lehet venni.

  Károly AndrásKároly András29 napja
  • 500ezer-1millió forintból? Kétlem 🙂

   Andrea VargaAndrea Varga29 napja
  • Mennyit vesztett 2 év alatt az értékéből?

   Balázs GaálBalázs Gaál29 napja
 • A nő úgy néz ki, mint egy konyhásnő.

  István KovácsIstván KovácsHónapja
  • @István Kovács a kommented alapján alkotok véleményt, de visszakérdeznék, te milyen alapon sértesz meg valakit, akit nem is ismersz? Fáj, ha visszanyal a fagyi? Nem véletlen mondják, hogy gonoszak és rosszindulatúak a mai fiatalok... Ház felújítás közben kicsit nevelhetnének a szüleid...

   Andrea VargaAndrea Varga11 napja
  • @Andrea Varga Sorry te nem is ismersz., milyen jogon alkotsz rólam véleményt? A rossz hírem az, hogy igazából egy 300 m2-es családi házban élek :), amit most újíttattunk fel, szóval van pénz étteremre is. Az ilyen emberektől van ki a tököm, akik egy mondatból leszűrik, hogy ki vagyok. Ez egy naív és aljas felfogás, már bocsáss meg. Ja a menzán meg suliban eszek :). Szóval látom ezzel a fogalommal se vagy tisztában.

   István KovácsIstván Kovács11 napja
  • @István Kovács gondolom frusztrált is lehetsz tőle, hogy étteremre nem futotta, így mások fikázásában éled ki magad... Sajnállak, hogy ilyen irigy frusztrált emberré tett az élet... érdemes lenne kicsit magadba nézni és megvizsgálni, hogy ilyen keserű, irigy, rosszindulatú emberként akarod-e leélni az életed... mert ez nem előre visz...

   Andrea VargaAndrea Varga12 napja
  • @Andrea Varga Dehogynem, mindig is menzás voltam xd

   István KovácsIstván Kovács12 napja
  • 😂😂😂 sok konyhán nem jártál

   Andrea VargaAndrea Varga29 napja
 • Tehát lényegében garancia nélkül vagy nem fog senki értelmes ember ilyen autót venni, vagy nagyon durván nyomott áron.

  Kisuke686Kisuke686Hónapja
 • Mint taxi jó ötlet pedig mert nemérdekel hanyadik a sorban akkor is kipróbálok egy teslát ha nem za következik vagy megyek gyalog. Szóval megtérülhet az ára

  otto8509otto8509Hónapja
 • szakember az szakember :). imádom. de nekem ne mondja már senki h csak tesla csavart érdemes rakni a futóműbe amikor a többi alkatrésze is hulladék. levágom a csavar fejét és rakok bele jobbat mint a tesla. jól össze szedett rész volt ez, pacsi. (tesla nem kell :D)

  Pálinkás ZoltánPálinkás ZoltánHónapja
 • Én ehhez annyit fűznêk, hogy az itthon töltési pont kialakítása (általánosan villany autóhoz, kertes ház, én ástam, fektettem a kábelt + kötöttem) már egy számunkra igen költséges dolog volt (!!), de a lehetőség adott. Hallva a számokat előttem van a két suzukink közelmúltbeli és a másik jövőbeli teljes futómű cseréjének összege, ami nem ér fel sok itteni apróbb dolog összegével (!!!). Még mindig olcsóbb benzinnel járni, mint itt egy komolyabb hibát javítani. Személy szerint nagyon szeretem a kis fapados ignist, nekem egy kocc olcsó, ha meg GTK lenne igazából vállát rántok mert annyira olcsó volt. Ennek ellenére télen fűt, nyáron hűt és tudom, hogy bármi van az jön, megy. Ha 2* ennyit keresnénk sem lenne opció a tesla. Ezek a videók még távolabb repítik ezeket az autókat és senki nem tud meggyőzni, hogy én erre áldozzak, sokkal fontosabb, hogy ha bármi baja van az autónak akkor legyen keretem javítani és erre épp elég a benzines. Az meg már mellékes, hogy ilyen alacsony autó itt felakad. :D olyan a kaptató, hogy a tesla orra felakad.

  Zsolt MezeiZsolt MezeiHónapja
 • Az első kèt perc elegendő volt a garancia lejárta után gazdasági totálkàr... Ebayen eladod haggyuk már lehet 1 év mire eladod! 1 millió alsó hangon egy bontott akksi ami lehet 1 hónap után tönkremegy Undorító az egész! Szèp jó csak amit itt az úr elmondott hallhatóan érti a dolgát! Magyarán egy utolsó utálatos diesel motorral szerelt pl Audi sokkal kevesebb kiadással jár!

  Szilárd MartineczSzilárd MartineczHónapja
 • Borzalmasan laggol az a kijelző...Szégyen

  Carlo CarloCarlo CarloHónapja
  • Hol láttál ilyet?

   Balázs GaálBalázs Gaál29 napja
 • Ha taxi, akkor még mindig a w124.

  herrgall1herrgall1Hónapja
  • W123

   Finc InciFinc Inci29 napja
  • Van belőle 10 évnél fiatalabb?

   Balázs GaálBalázs Gaál29 napja
 • Nagyon informatív, nagyon komoly..

  Karoly TothKaroly TothHónapja
 • A fogaskereket fillerekert vesszuk stb..a javitasa 20000ft😄😄😄vallalhato összeg. Hat kibek hogy es mi. Mondhatnam azt is hogy gusztustalan

  Attila EszékyAttila EszékyHónapja
 • Túl van árazva,amerikai piacra készült...Az ottani fizetésekből vígan megveszik a magyarnak meg egy lakás ára,de megy majd ez lejjebb is,mint 15éve az LCD tévék ára,anno az meg egy kocsi ára volt majdnem...

  johny. tayl.johny. tayl.Hónapja
  • @Karoly Vaczy na ja,de Amcsiban annyi egy Harley-t megvenni,mint itt egy Simsont.Én nem azt mondom,hogy az itteniek nem tudják megvenni,hanem azt,hogy sokkal mélyebben zsebbe kell nyúlni érte..

   johny. tayl.johny. tayl.19 napja
  • @johny. tayl. èrtem, de én nem nyugat európa vagyok... mégis van harley-m

   Karoly VaczyKaroly Vaczy19 napja
  • @Karoly Vaczy dehogy nincs túlárazva.Egy átlagos európai autó előállítási költsége 600.000ft a 10x szorzó a többi járulékos költségekre megy el.Ezen vasak előállítása se sokkal drágább csak ugye miért adják olcsón,ha az amerikai megveszi drágán is....A nyugat-európai megint meg tudja venni,a többi meg nem lényeg.

   johny. tayl.johny. tayl.20 napja
  • Nincs túlárazva, nem drága, te nem tudod megvenni; ha igy állsz hozzá, lehet rájössz milyen ‘hatalom’ van a kezedben....

   Karoly VaczyKaroly Vaczy20 napja
 • Ne aggódjatok a maszk bohóc visz a Marsra titeket. Asztaaaaaa huuuu de durva de széép hűűűű húúú amindenit.

  oce Lotoce LotHónapja
 • És minden filléres problémán felül az igazi szopás akkor kezdődik, amikor az autó sérül egy balesetben. Ha még ráadásnak casco nélkül saját hibás, akkor abból már nem lesz autó.

  El DonFuerteEl DonFuerteHónapja
 • gazdagok játszótere.. a gazdag meg okosan csak addig használja, míg a 100% garancia tart, aztán csere.

  DoxaDoxaHónapja
 • az áram se ingyen van....7 szamjegyu megtakaritas felet vond le

  Argentino MrArgentino MrHónapja
  • @Argentino Mr Egész pontosan az összes Tesla Superchargeren ingyen tölthető, amíg el nem bontják a kocsit. Te is így értetted?

   Balázs GaálBalázs Gaál29 napja
  • @Balázs Gaál 1-2 helyen meg ideig oráig

   Argentino MrArgentino Mr29 napja
  • Ez ingyen tölthető.

   Balázs GaálBalázs Gaál29 napja
 • ez is most csak azért zöld,és divatos,és föntartható mert kevés az E "auto,,ha a földön lévő 1.5 milliárd auto E 'lenne,nem lehetne megoldani a töltést,olyan mértékű áramfogyasztás keletkezne a lakossági hálózaton

  csaba horváthcsaba horváthHónapja
  • Gondolom ezt valahol olvastad és nem kiszámoltad 😉 még jó, hogy anno a hűtőszekrények megjelenésével nem omlott össze az áramszolgáltatás, vagy a klímás lakások-irodák nem vágták haza az áramtermelést...

   Andrea VargaAndrea Varga29 napja
  • Kifejtenéd ezt a számok nyelvén, vagy meg se próbálod?

   Balázs GaálBalázs Gaál29 napja
 • Köszi ezeket az infókat

  LlcccpLlcccpHónapja
 • Zambelly György végre egy olyan szakember, aki normálisan, értelmesen, érthetően el tudja mondani a dolgokat. Sok YT - videós emberkénél jobban...abszolút képernyőképes figura

  Gábor MagyarGábor MagyarHónapja
 • ezt egy nagyon jó részletes szakmai rész volt, nagy taps!

  Ádám DörnerÁdám DörnerHónapja
 • Bölcső javítás???

  Balázs HeinczBalázs HeinczHónapja
 • Ezt a reklám filmecskét vajon mért a műhelypornó sorozatban kellett? Ok, ott van hozzá minden komponens...hoznak autót, van műhely, lehet hívni szakértőt, van időpont a forgatáshoz, ember, kamera, stb. De legalább hívnátok "műhelyporn extrának" ami a sorozat egy külön fejezete. A konkrét autóról nem igen van szó, nincs is mit mondani,. Ellenben a sok apró cseprő okosság, nagy halelújázás, elektromos autó éltetés, a témához alig tartozó "lézsgák-story", és stb... mellől, pl nagyon hiányolom pl azt a reklámot erősen rontó infót, hogyha ez egy hatósági műszaki vizsga lenne, azon nálunk átmenne. ....de!!! evvel itt a vizsgának nincs és nem lenne(!) vége mert az villanyautóknál magyarországon külön cirkusz. Drága, idő és ügyintézés igényes cirkusz. 4 éves kor után pont kétévente. Ja, hoppá. Ami még kisebb piac, és ettől még meredekebb, lassabb, körülményesebb, mint pl a gázautók papírjai voltak még nemrég, amik viszont pont a takarékos villany miatt lassan épülnek lefelé.

  Laszlo KalmarLaszlo KalmarHónapja
  • Nem tudom hol vizsgáztattál autót, ez az autó évente vizsgázik, ráadásul taxinak, utoljára 1 hete. Milyen költséges és időigényes dologról beszélsz?

   Andrea VargaAndrea Varga29 napja
 • "elektromos auto azért jó mert nem romlik el mint a benzines/dizel és az árát is tartja" hát persze... :) :) :)

  Tibor MohácsiTibor MohácsiHónapja
  • @Balázs Gaál A panoráma üvegtetőre élvezel vagy mi? Gyorsulási versenyre akarsz menni az autóddal vagy közlekedni vele? Szerintem Corollába is rendelhető állófűtés. De ha nem szerintem senki nem halt még bele,h. nincs az autójában állófűtés. Baszhatod a 2 literes fogyasztásodat. Szerinted mennyi idő kell,h. megspórold a 16 milliós árkülönbséget?? Ülj le és számold ki. A Tesla egy átbaszás. Semmivel nem jobb autó mint egy full felszereltségű Corolla. De a Corolla jobban élhető. Elmegyek vele kb 800km-t teli tankkal ha hideg van ha meleg stb. Teslával meg rossz esetben 250km-t. Aztán töltögetheted majd 1 órát. A corollát megtankolom 5 perc alatt és bármelyik kút max 10 perc kocsival bárhonnan és nem kell töltőt keresgélnem. Ha az összes szervizköltséget és a fogyasztást összeveted, valamint mondjuk az autók 10 éves használt árát, az egészet összeszámolod, még 10 év alatt sem kerül annyiba egy Corolla mint egy túlárazott Tesla. Ráadásul nem mindegy,h. egy autóban áll a pénzed évekig, milliók. Nem baj, vegyél Teslát...

   Slim ShadySlim Shady16 napja
  • @Slim Shady Baszki... A Corolla milyen tekintetben ugyanolyan kategóriájú autó, mint egy Model 3? Leírtam , hogy mit mutass 10 millióért : Panoráma üvegtető, állófűtés-hűtés, 5,5 másodperces 0-100 és 2 literes fogyasztás. Erre te három nap alatt a Corollát gondoltad ki. Nem a legélesebb kés vagy a fiókban...

   Balázs GaálBalázs Gaál25 napja
  • @Balázs Gaál Előbb vennék egy fullos Corollát. Igaz nem gyorsul úgy mint egy Tesla, de sokkal ésszerűbb autó. 9-ből már simán kijön. Nem baj, vegyél Teslát.... Kimegyek a Corollámmal a világból, te meg keresgélheted a töltőket. Mire megspórolod az üzemanyagon az árát már elporladt a szaros Teslád...(ami majdnem 30 millióba került....) ha csak nem kell előtte mondjuk aksipakkot cserélni meg még pár milliós javítást elvégezni rajta :-D

   Slim ShadySlim Shady25 napja
  • @Slim Shady Nekem kéne egy Model 3 méretű benzines 10M-ért. Panoráma üvegtetővel, állófűtéssel-hűtéssel, 5,5 másodperces 0-100-zal és 2 literes fogyasztással. Előre is köszi!

   Balázs GaálBalázs Gaál29 napja
  • @minidreschi2 Mi az,h. egy árkategóriába tartozó benzineshez képest? A legolcsóbb Tesla is 20 milla felett van. 10 milláért már kapsz ugyanolyan felszereltségű és kategóriájú benzinest baszki...

   Slim ShadySlim Shady29 napja
 • Én Németországban néztem a videót itt más reklám jött, nem eneos. 😊

  Zoltán GöndöcsZoltán GöndöcsHónapja
 • Szeretem, hogy ehhez a teslahoz is enos motorolajat hasznaltatok! Olyan oszinte es igaz; olyan becsuletes nepper-szeru.😁😁😁

  CrushTeethCrushTeethHónapja
 • Hogy lesz így fogyasztói társadalom, ha nafy ritkán hibásodik meg rajta vmi?

  Sándor LászlóSándor LászlóHónapja
 • Csepeg valami a kocsi ajabol!

  Adrian KatonaAdrian KatonaHónapja
  • Klíma kondenzvíz

   Andrea VargaAndrea Varga29 napja
 • Nem kell tankolni oké,de egy ipari hulladék :D Hol lesznek ezek az autók 10-15 év múlva?

  Janos KisJanos KisHónapja
 • ilyenkor aldom a kis nissan micram, hogy napi hasznalatban van munkara, megis 14eve koltsegmentes, es valos dolog a 15eves rozsdasodasi garancia, mivel meg mindig gyari allapotaban van a fenyezes es az alvaz...

  Iván HorváthIván HorváthHónapja
  • @Iván Horváth egyébként ne egy alig használt kis micrával mérd össze, hanem egy taxinak használható méretű autóval 😉

   Andrea VargaAndrea Varga28 napja
  • @Andrea Varga valojaban sokkal kevesebb, 20ezer Ft alatt meg szoktam uszni az eves szervizt. amugy van sajat epitesu/tervezesu, napi hasznalatban levo egyedi tipusvizsgas elektromos jarmuvem;) -youtubeon video is van rola

   Iván HorváthIván Horváth28 napja
  • @Iván Horváth itt nincs kötelező szervíz, ez a teljes költség volt 180ezer km-re, ha te a 14 év alatt 180ezer km-t mentél, akkor te az olajcserékkel, stb-stb. biztos elköltöttél 1milliót 180ezer km-re. Ne az éveket nézd, hanem azonos futásteljesítményre számolj 😉

   Andrea VargaAndrea Varga28 napja
  • @Andrea Varga igen, ezt nem szamoltam,valoban.legszuro,pollenszuro,olajszuro es olaj, evente, valamint 2x csereltem akkut. meghibasodas nem volt a kotelezo szervizeken kivul.

   Iván HorváthIván Horváth28 napja
  • 14 éve nem cseréltél olajat, féket, 12v-os aksit?

   Andrea VargaAndrea Varga29 napja
 • Kb öt percig csak a kisebb hibákat sorolta a videó eléjén ....

  Joey EverJoey EverHónapja
 • Szóval elméleti szinten ha veszek egy amerikai teslat s cserés az akuja s nem akarok 10x ezer eurót fizetni bontsam szét s darabonként áruljam neten, hogy összegyűljön a pénz egy újra s addig tömegközlekedés

  Ákos InczeÁkos InczeHónapja
  • @Ákos Incze Az elektromos autók nem töltenek ingyen, Ákos (tekintsünk el a kevés kivételtől, mint az Aldi és hasonlók). A konkrét autó és az összes 2017 előtt, illetve részben a későbbi Tesla Model S/X tölthet ingyen a saját Superchargerein. Mivel a villanyautó eleve olyan koncepció, hogy tölts otthon, a lakossági áram ára lesz a költség a legtöbbek számára, azzal a lehetőséggel, hogy napelemről tölteni lehet, tankolni nem.

   Balázs GaálBalázs Gaál29 napja
  • @Balázs Gaál ez igaz de ez még csak a népszerűsítés amikor sok a támogatás rá meg ingyen parkolás, töltés de idővel az áram is bizonyos értelemben üzemanyagnak fog mindősülni s meg lesz adózva stb, szóval én nem gondolom azt, hogy míg a világ s 2 nap ingyenes töltés lesz az elektromos autóknak, de ez tény, hogy jelenleg ez nagy előny

   Ákos InczeÁkos Incze29 napja
  • @Ákos Incze Pontosan, azzal a különbséggel, hogy a 10-15 milliós benzines autót nem tudod ingyen, vagy fillérekért tankolni, ezt meg igen.

   Balázs GaálBalázs Gaál29 napja
  • @Balázs Gaál erről van szó, s ez a helyzet a nagy fogyasztású autókkal is, nem hogy megvesszük s aztán megy a nyavajgás xd ahogy Vályi Pista mondta ha van pénz majomra legyen pénz banánra is

   Ákos InczeÁkos Incze29 napja
  • Ha nem tudsz 10x ezer EUR-z bármikor gond nélkül letenni, akkor semmiféle 10-15 milliós autó nem a tied.

   Balázs GaálBalázs GaálHónapja
 • Néni érdekesen számol. Megspórolja az üzemanyagköltséget meg a karbantartást. Én is kiváncsi lennék, hogy ki tölti fel nekem az elektromos autómat ingyen több százezer kilóméteren keresztűl. Az a rohadék renault, tönkrement benne az öninditó meg ehhez hasonló drága dolgok. Bezzeg a tesla csak egy motort, akkupackot meg kijelzőt kért. Kiváncsi lettem volna, hogy mennyibe került volna az akció, ha nem ennyire szerencsés.

  Szabolcs 83Szabolcs 83Hónapja
  • Nem tudtam, hogy van ilyen solgáltatás még. Mindenesetre az én környékemen biztos nincs. Itt fizetni kell rendesen a töltésért.

   Szabolcs 83Szabolcs 83Hónapja
  • Ez a Tesla ingyen tölthető a saját töltőin, tehát először azt dobd össze, hogy mibe került volna egy nem elektromossal az a 180 ezer km.

   Balázs GaálBalázs GaálHónapja
 • 🤣🤣

  Norbert KöpeNorbert KöpeHónapja
 • Megnyugodtam; hiába jön el az elektromos autók "aranykora" hamarosan, az autógyártók nem fognak éhhen halni. Ezekre is ugyannyit (vagy többet) kell majd költeni mind karbantartás, mind az üzemeltetés terén. Meg majd garancián túli szofver frissítésekért is fezethetünk.

  Gergely RozsavolgyiGergely RozsavolgyiHónapja
 • Hogy erne mar meg? Veszel taxinak egy meganet ujonnan 6 millioert 5 ev garival, fogyaszt hat litert es alkalmankent 50 a szerviz. Ez hasznaltan volt vagy 15. 9 milliot nem sporolsz meg 5 ev alatt.

  verjemAhajadbaverjemAhajadbaHónapja
  • @Zoltán Horváth Mert állami támogatást kapnak rá nyugaton, így is szinte annyiért eladják 4 évesen mint amennyiért vették 😉

   Andrea VargaAndrea Varga29 napja
  • @Zoltán Horváth Nos, mi jött ki neked az Audi esetében?

   Balázs GaálBalázs GaálHónapja
  • @Balázs Gaál Nézd meg csak az értékvesztést ennél a Teslánál, újonnan 25 milla körül lehetett, most kb. 10 millát ér, 6 évesen...

   Zoltán HorváthZoltán HorváthHónapja
  • @verjemAhajadba "Nem igazán..." Figyi Verjem, én leírtam a számokat, mibe került a taxisnak ez a két év / 180 000 km, és az jött ki, hogy kevesebbe, mintha egy Megane-t vett volna. Szívesen elolvasom, ha tételesen leírod a Megane költségeit, de ezt még nem tetted meg.

   Balázs GaálBalázs GaálHónapja
  • @Balázs Gaál szamold bele. Nem igazan van. Ezer eves modellrol beszelunk.

   verjemAhajadbaverjemAhajadbaHónapja
 • 180E km ,elköltök 6,3 millijót benzinre , 18 olajcsere 4 váltóolajcsere ,egy csomó hempergés a kocsi alatt ,70liter motorolaj, 30 liter váltóolaj,és ennek költsége még kb 250E ft.. meg a többi ökörség..azért rohadjon meg a "porszívógyáros" nem oly rossz a matek még igy proletárként nézve sem.. húzza csak elő mindenki a kockásfüzetet ,de őszintén ...minden fillért beleszámolva

  MrCadillacv8 cadillacv8MrCadillacv8 cadillacv8Hónapja
 • Khm...rootolás az nem garivesztés ezen?

  NightFlash24NightFlash24Hónapja
 • Két év alatt a vételáron felül rá kellett költeni még +1 milliót. (A motor- és akku cserével szerencsések voltak ez még egyelőre ingyen volt.) A nő utána felsorolja, hogy az Espace-ban miket cseréltek, aminek az értéke kb. 300 e Ft. Meg hogy azért akartak elektromos autót, hogy spóroljanak... "megrootoltuk az autót" - Megjailbraekeltük talán helytállóbb lenne egy Tesla esetében :)

  mesa's artworksmesa's artworksHónapja
 • Városi taxizásra nagyon fontos a ködlámpa! 🤣

  György GujGyörgy GujHónapja
 • Legközelebb az Ő műhelyét nézném meg, úgy mint a múltkori Supra műhelyt!

  Viktor TóthViktor TóthHónapja
 • 4:50ig bírtam az élettörténetet hallgatni... kibaszott hosszú lett a felvezetés. nem szoktam beleugatni semmibe de ez borzalom.. nem is érdekel már a rész. sztm a taxis nő kezdjen el vlogolni eskü megélhetne belőle, természetesen csak akkor ha valakit érdekel az élettörténete.

  Ferenc SzabóFerenc SzabóHónapja
  • Szerintem autókról beszélek, előre feltett kérdésekre válaszolok, az életemről nem beszéltem, de lehet te másik videót néztél 😉

   Andrea VargaAndrea VargaHónapja
 • Nos, nem mindenki Tesla hívő, két érdekes komment két embertől más fórumról. 1. Az autó olyan megbízható, hogy kb. 200,000 km alatt a teljes hajtáslánca tönkre ment. Ez a használt autó árának megfelelő tétel. Meg ez azt jelenti, hogy a hajtáslánc minősége még a 90's évek népautó FIAT-jainak a szintjét sem éri el. 2. Az első Teslákat 8 év garival adták el, mert e nélkül a kutya nem vette volna meg őket Európában, ezért most még nem került a tulajnak pénzébe a teljes hajtáslánc csere. De nem új, hanem hajtásláncra cserélték az elromlottat..... 3. Aki most vesz új Teslát vagy nem Európai az beszopta. Például az USA-ban ahol forintban átszámolva milliókat költhetsz a kocsi javíttatására. 4. Ha van is pénzed Teslát javítani akkor is bontóból kell kukáznod a több száz ezres vagy milliós alkatrészeket, mert azokat a Tesla magán szervíznek nem adja el. 5. A hölgy két év alatt 2 milliót költött a kocsijára úgy, hogy igazából alig volt baja.... klíma hűtő, kilincsek stb... A fő gondot (hajtáslánc) egyelőre még gariban javították. 6. Egy szaros lengőkar a kocsihoz 100,000 Ft-os tétel. 1 db... anyagárban, szerelés nélkül.... 7. Úgy szerelték össze a kocsit, hogy nem lehet benne lengőkart cserélni Szét kell flexelni, majd utólag átgányolni normálisra..... 8. Az a jó az elektromos alkatrészeiben , hogy beáznak. Mind beázik, előbb-utóbb, ami zárlat és alkatrész csere. 9. Ennek köszönhetően vehetsz bele másfél millióért villanymotort.... Összehasonlításként az én kocsimba 800,000 Ft lenne egy új benzin motor. Csak éppen nincs rá szükségem, mivel 400-500,000 km-t röhögve elmegy az adott típus. 10. Az autón mindent a nagy kijelzőn tudsz állítani, aminek az elektronikája 100%, hogy rövid idő alatt tönkre megy. Ilyenkor vehetsz csillióért újat , vagy elviszed gányoltatni. 11. Fasza kocsi az ahol mindig beszarik a kilincs és 20,000 Ft egy másik. Ismerősöm taxizott már skodával, forddal, priussal egyiken se kellet kilincset cserélni. Állítólag ez a jövő A "megbízható, olcsón üzemben tartható", személygépjármű.... --------------------------------------------------------------- Egy másik. Akkor meg is van a válasz, hogy a könnyű, kicsi és brutális teljesítménysűrűségű hajtáselemek élettartama mennyi. Megnyugodtam, nincs titkos ötvözet, sem szíriuszi idegenek csodahőkezelése, hanem kőkeményen terhelési kollektívára optimalizált 1,1-es biztonsági tényezős elemek, amik csilliókba kerülnek. És ezt a majmot hívják az autóipar megreformálójának a hívők. Szeretnék egyszer olyan céget birtokolni, ahol a hibáimat nem nekem kell megmagyaráznom a vevőim felé, hanem a vevőim magyarázzák meg a világnak, hogy az a hiba miért egy fontos evolúciós lépés...

  Balázs MolnárBalázs MolnárHónapja
  • @Balázs Gaál Ez érdekes kijelentés. Levezetnéd az autók száma, erőműveink kapacitása, jelenlegi kihasználtsága, hálózat terhelhetősége, stb stb kitételek ALAPJÁN?

   László SzabóLászló SzabóHónapja
  • @Balázs Molnár "Ha még van járműved is, akkor az elosztó és erőművi rendszer nincs erre felkészülve." Ne röhögtess. Ha holnap minden benzines autót elektromosra cserélnének itthon, az se borítaná meg a hálózatot, főleg nem az erőművi rendszert.

   Balázs GaálBalázs GaálHónapja
  • @flashboot A hatalmas különbség az, hogy akkor az emberek nagyrészt tudatlanok voltak és az ipari forradalom még javában zajlott. Ma elég jól látszanak a villanyautó korlátai, aminek megoldása eddig nem tűnik lehetségesnek még jármű szinten sem. Ha lesz is, akkor sem olcsónak tűnik. Ha még van járműved is, akkor az elosztó és erőművi rendszer nincs erre felkészülve. Egyesek meg úgy hoznak jogszabályokat, mintha ez igaz lenne és basszák szét a teljes autógyártást a nagy büdös semmiért.

   Balázs MolnárBalázs MolnárHónapja
  • @Balázs Molnár Értem ,amit mondasz ,de annak idején az első tömeggyártású autó megjelenésekor is voltak olyanok ,akik azt mondták ,hogy minek ez a szar csörgő ,csattogó füstöt okádó valami ,mikor ott a ló az mindenre jó.Aztán mégis hatalmas siker lett és megváltoztatta a világot.Szerintem ez a jővő és Musk csak ott rontotta el a dolgot,hogy nagyon nagyot akart durrantani és ezt a lehető legrövidebb idő alatt.

   flashbootflashbootHónapja
  • @flashboot Én egyelőre nem látom azt, hogy volt értelme megbolygatni ezt a témát, mert a hülyeség erőltetése és féktelen rombolás eddig az eredménye eddig. Karöltve és kombinálva az ökobarom marhaságokkal.

   Balázs MolnárBalázs MolnárHónapja
 • Csak mázli, hogy éppen mennyit kell rákölteni. Nézzük meg majd 10 év múlva. Furcsa, hogy a vizsgálók nem látták meg, azt ami csöpögött az autó aljáról. Vagy az nem számít és ki lett vágva, hogy nullás legyen a javítás? Azért jó látni, hogy a szervíz diagnosztika továbbfejlödött, és már csak szemrevételezéssel megtudják állapítani, hogy sehol semmi sem lóg ("ez olyan hiteles").😂

  Tamás DenemTamás DenemHónapja
  • Klíma kondenzvíz 😀

   Andrea VargaAndrea VargaHónapja
 • E félóra konklúziója, nemcsak ocsmányul néz ki, de egy nagy határ szar is!

  Imre MártonImre MártonHónapja
  • @Balázs Gaál 1. Az autó olyan megbízható, hogy kb. 200,000 km alatt a teljes hajtáslánca tönkre ment. Ez a használt autó árának megfelelő tétel. Meg ez azt jelenti, hogy a hajtáslánc minősége még a 90's évek népautó FIAT-jainak a szintjét sem éri el. 2. Az első Teslákat 8 év garival adták el, mert e nélkül a kutya nem vette volna meg őket Európában, ezért most még nem került a tulajnak pénzébe a teljes hajtáslánc csere. De nem új, hanem hajtásláncra cserélték az elromlottat..... 3. Aki most vesz új Teslát vagy nem Európai az beszopta. Például az USA-ban ahol forintban átszámolva milliókat költhetsz a kocsi javíttatására. 4. Ha van is pénzed Teslát javítani akkor is bontóból kell kukáznod a több száz ezres vagy milliós alkatrészeket, mert azokat a Tesla magán szervíznek nem adja el. 5. A hölgy két év alatt 2 milliót költött a kocsijára úgy, hogy igazából alig volt baja.... klíma hűtő, kilincsek stb... A fő gondot (hajtáslánc) egyelőre még gariban javították. 6. Egy szaros lengőkar a kocsihoz 100,000 Ft-os tétel. 1 db... anyagárban, szerelés nélkül.... 7. Úgy szerelték össze a kocsit, hogy nem lehet benne lengőkart cserélni Szét kell flexelni, majd utólag átgányolni normálisra..... 8. Az a jó az elektromos alkatrészeiben , hogy beáznak. Mind beázik, előbb-utóbb, ami zárlat és alkatrész csere. 9. Ennek köszönhetően vehetsz bele másfél millióért villanymotort.... Összehasonlításként az én kocsimba 800,000 Ft lenne egy új benzin motor. Csak éppen nincs rá szükségem, mivel 400-500,000 km-t röhögve elmegy az adott típus. 10. Az autón mindent a nagy kijelzőn tudsz állítani, aminek az elektronikája 100%, hogy rövid idő alatt tönkre megy. Ilyenkor vehetsz csillióért újat , vagy elviszed gányoltatni. 11. Fasza kocsi az ahol mindig beszarik a kilincs és 20,000 Ft egy másik. Ismerősöm taxizott már skodával, forddal, priussal egyiken se kellet kilincset cserélni. Állítólag ez a jövő A "megbízható, olcsón üzemben tartható", személygépjármű.... --------------------------------------------------------------- Egy másik. Akkor meg is van a válasz, hogy a könnyű, kicsi és brutális teljesítménysűrűségű hajtáselemek élettartama mennyi. Megnyugodtam, nincs titkos ötvözet, sem szíriuszi idegenek csodahőkezelése, hanem kőkeményen terhelési kollektívára optimalizált 1,1-es biztonsági tényezős elemek, amik csilliókba kerülnek. És ezt a majmot hívják az autóipar megreformálójának a hívők. Szeretnék egyszer olyan céget birtokolni, ahol a hibáimat nem nekem kell megmagyaráznom a vevőim felé, hanem a vevőim magyarázzák meg a világnak, hogy az a hiba miért egy fontos evolúciós lépés...

   Balázs MolnárBalázs MolnárHónapja
  • Aztán miért?

   Balázs GaálBalázs GaálHónapja
 • És azzal mi van hogy taxi nem lehet 5 évnél idősebb autó? Vagy ez már nem érvényes?

  Balazs KissBalazs KissHónapja
  • "Személytaxi-szolgáltatás kizárólag a gyártási év alapján számított maximum 10 éves gépkocsival végezhető a 10. év december 31. napjáig." (google : fővárosi taxirendelet) Hamarabb megtaláltad volna, mint amennyi idő alatt megírtad a hozzászólást.

   Balázs GaálBalázs GaálHónapja
HUworld